Sånn velger du den riktige vektdynen for deg

Hvis søvn og helse er temaer du synes er interessante, har du nok ikke gått glipp av høstens store trend innenfor søvn – nemlig vektdyner. Men hva er egentlig vektdyner, og hvordan velger man den som er riktig i forhold til de behovene man har? Les videre her, så får du svaret på alt det du trenger å vite for å kunne velge den perfekte vektdynen for deg.

Hva er en vektdyne?

En vektdyne er en dyne med tungere fyll, rett og slett en dyne med mer vekt enn en vanlig dyne. Denne ekstra vekten, gjør at mange beskriver det å bruke en vektdyne som å få en god klem av noen, fordi den gir kroppen din en deilig og avslappende følelse. Det at kroppen omfavnes av dynen på denne måten, gjør det lettere for mange å slappe av og ikke minst slippe de spenningene som vi har i kroppen, som kanskje kan gjøre det vanskeligere å sovne etter en travel dag.

Hvorfor skal du velge en vektdyne?

En av de største grunnene til å velge en vektdyne, er at ni av ti opplever økt søvnkvalitet etter at de har begynt å bruke en vektdyne. Dette er en ganske imponerende ting, særlig sett i sammenheng med at mange med søvnproblemer nettopp blir anbefalt å velge vektdyner som et ledd i behandlingen av søvntilstanden deres, der de enten ikke får sove, eller våkner mange ganger i løpet av natten.

Trykket vektdynen gir oss, gjør at vi produserer mer av hormonene som gjør at vi føler velvære og avslappethet, så det er ingen overraskelse at så mange elsker disse dynene.

Hvilken vektdyne skal du velge?

Det er mange forskjellige vektdyner å velge mellom, akkurat som at det er mange vanlige dyner å velge mellom. Forskjellen er her at du ikke bare skal velge hvor varm og fluffy dynen din skal være, men også hvor tung den skal være. Dette kan være vanskelig å finne ut av hvis man ikke har noe å gå etter, men generelt sett kan man si at de aller fleste blir fornøyd med en dyne som veier omtrent 10-15% av deres egen kroppsvekt.

Andre faktorer som spiller inn er høyden din, og om du opplever problemer med stress, angst, uro eller søvnløshet. Det er gode guider på nett der du kan få mer konkret hjelp til å velge akkurat riktig vekt for din unike situasjon.

Legg igjen en kommentar