Best i test overmadrass

Ta vare på kroppen din, også når du sover. Du har sikkert hørt det før, men vi bruker omtrent en tredjedel av livet vårt i sengen, og det er derfor med god grunn at du blir anbefalt å velge overmadrass i høy kvalitet. En god overmadrass kan både hjelpe deg rent fysisk med å forebygge og minimere problemer med rygg, nakke og hofter, og ved å gi deg den nattesøvnen som hjernen din trenger for å fungere optimalt i hverdagen


→ Se best i test overmadrasser her


Men når det er så mange alternativer å velge mellom, er det vanskelig å vite hva som er rett kjøp. Da er det smart å se på hvilke overmadrasser som har blitt testet og vurdert av andre. Når du kjøper en som best i test eller best til prisen, kan du være helt sikker på at det er et bra valg.

Her har vi samlet et utvalg av overmadrasser som du bør se nærmere på.

5 overmadrasser som er best til prisen

Å være “Best i test” og få samlet toppkarakter i tester er et kvalitetsstempel. Det betyr jo at denne madrassen er bedre enn alle de andre, og derfor er en bedre investering. I tillegg finner du også kategorien “Best til prisen”, som også er verdt å se på. Her finner du de produktene som forskjellige testpanel har vurdert til å gi deg mest kvalitet for pengene – med andre ord veldig greit å vite, fordi du får god kvalitet uten å kjøpe den aller dyreste modellen. Under finner du fem overmadrasser som briljerer både i kvalitet, komfort og pris. Disse produktene er av svært høy kvalitet, og er best til prisen i sitt felt.

Freshgel Visco

freshgel-visco-overmadrass

 • Memory-skum
 • Kjølende effekt
 • Trykkavlastende soner

Dette er en kvalitetsmadrass som tar det beste fra to materialer og leverer en strålende kombinasjon. Den har en 4 cm høy kjerne somsen er av Visco, som bygger på den samme teknologien som Memory-skum.

Det unike med denne madrassen er videreutviklingen av Freshgel Visco, som har små perler lagt inn i skummet. Perlene har en kjølende effekt og bidrar til bedre sirkulering og ventilasjon, så denne madrassen leverer den gode støtten fra Memory-skum uten at madrassen blir så varm å sove på. Takket være høy tetthet i kjernen er denne madrassen elastisk, og den har trykkavlastende soner for optimal støtteeffekt.

→ Kan kjøpes her

Latex Prestige

 • latex-prestigeVentilerende lateks
 • Høy tetthet i kjernen
 • Holder formen

Denne lateksovermadrassen har en kjerne som utgjør hele 5 cm av den samlede høyden på 8 cm. Den tykke kjernen har uvanlig høy tetthet og er derfor fast og spenstig å ligge på. Den og har faktisk en kjernetetthet på 70 kilo per kubikkmeter, noe som gjør at den holder elastisiteten og formen uansett hvilken vekt du har. Overmadrassen sørger for å støtte opp der hvor det er mest nødvendig, uten at det føles hard. Med ekstra fyldig polstring er du sikker på at kroppen får best mulig hvileposisjon med denne overmadrassen. 

→ Kan kjøpes her

3D Memory K60

 • 3d-memory-k60Mykt Memory-skum
 • Høy kjerne for ekstra komfort
 • Ventilerende 3D-trekk

Her har du en overmadrass som passer perfekt for deg som vil ligge mykt og behagelig. Som navnet røper, har denne madrassen en kjerne av Memory-skum som former seg etter kroppen din og derfor gir deg naturlig og sunn støtte mens du sover. Fordi Memory-skum bruker kroppsvarmen til å forme seg, blir det ofte varmt å sove på, men denne modellen har 3D-trekk som har ventilerende funksjon og gjør opplevelsen luftig og behagelig. Denne overmadrassen har en uvanlig høy kjerne på 6 cm, så her får du mye støtte og velbehag for pengene. Slik høyde lar kroppen hvile godt i madrassen og kommer til å gi deg stabil og rolig nattesøvn.

→ Kan kjøpes her

Mayan Green

 • mayan-greenOrganisk lateks
 • Elastisk
 • Allergivennlig

Med et navn som hinter om regnskog og eksotiske kulturer leverer denne madrassen komfort rett fra naturen. Denne lateksovermadrassen er laget av organisk, CO2-nøytral lateks, og er også den eneste madrassen som er sertifisert av Rainforest Alliance. I tillegg er dette en spenstig og elastisk madrass med høy tetthet som sikrer god komfort. Her får du solid støtte til kroppen med jevn fordeling av vekten, og denne naturlige madrassen er selvsagt også allergivennlig. Et godt valg for den miljøbevisste kvalitetsforbrukeren.

→ Kan kjøpes her

Mayan Green Cloud overmadrass

 • Miljøvennlig produsert lateksmayan-green-cloud
 • Sunt søvnmiljø
 • Medium fasthet for god støtte

Maya Green Cloud er en overmadrass i samme familien som modellen over. Den har de samme miljøkvalitetene med sertifisert lateks fra Guatemala. Trekket er også av FSC-sertifisert trefiber som er utviklet med fokus på å bevare regnskogen. Kort sagt er dette en naturlig, allergivennlig og sunn overmadrass i høy kvalitet. Lateksen sørger for god ventilasjon og dermed et behagelig søvnmiljø. Motsatt den faste søstermadrassen har denne en litt mykere kjerne som gir deg hele 6 cm deilig naturlateks å synke ned i. Medium fasthet gir kroppen din god støtte uten å være for hard, og denne overmadrassen er et godt valg for deg som legger vekt på komfort.

→ Kan kjøpes her

Velg rett materiale

Generelt er det to madrassmaterialer som blir anbefalt, ettersom de leverer høyest komfort: Lateks og Memory-skum. Begge blir ofte brukt i kjernen på de beste overmadrassene, og her får du et kort overblikk over forskjellene.

Memory-skum

overmadrass4Kjært barn har mange navn: Memory Foam, Visco og Celsius er grunnleggende det samme materialet – et skum som ved hjelp av kroppsvarme mykner og lar kroppen synke ned i overmadrassen. Denne teknologien lar trykkpunktene på kroppen synke lenger ned enn resten, slik at kroppen ligger sunt og naturlig når du sover. Det gir en god stabilitet og gjør at du ikke beveger deg så mye, slik at nattesøvnen din blir roligere og mer uavbrutt. Memory-skum er mykt og behagelig og gir høy komfort.

Lateks

overmadrass2Lateks er naturgummi som er utviklet av saft fra gummitrær. Det er svært elastisk og fordeler kroppsvekten din jevnt på madrassen. Fordi lateks er spenstig, gir det behagelig støtte og holder formen i mange år, uansett hva kroppsvekten din er. En av de store fordelene med lateks er at det har ventilasjonsfunksjon, slik at kroppsvarmen din blir fordelt og sovetemperaturen er behagelig, også i varme sommernetter. I tillegg er lateks allergivennlig, så du trenger ikke bekymre deg om reaksjoner hvis du har allergi eller astma.

Hva er viktig for deg?

Som du forstår er de to vanligste materialene litt forskjellige, akkurat som hver eneste overmadrass er utviklet til å ha spesielle egenskaper og effekter. Når du skal kjøpe overmadrass bør du derfor vurdere hva som er viktig for deg, og hva som kan bidra til at du får optimale soveforhold.

Det er selvsagt ingen fasit på hvilken overmadrass som er den perfekte for deg, men du bør tenke over hvor mye hvert element egentlig betyr:

 • Fasthet – Trenger du en fast og elastisk lateksmadrass eller er en myk overmadrass i Memory-skum best?
 • Tykkelse – Vil du ha en høy overmadrass med mye polstring eller en tynnere og lettere?
 • Temperatur – Fryser du lett og vil gjerne ha ekstra varme, eller vil du ha kjølig og behagelig lateks?
 • Miljø – Er du opptatt av at produktene skal være utviklet på en ansvarlig måte?
 • Pris – Vil du ha den billigste kvalitetsmadrassen, eller er du villig til å investere litt mer i ekstra komfort?

Bli guidet til rett kjøp

I dagens store utvalg av forbruksvarer er det utrolig mye å velge mellom, og det gjelder selvsagt også overmadrasser. Hvis man ikke selv er ekspert på madrasser og ikke vet hva man skal lete etter, kan det være vanskelig å finne de beste produktene. Her kan tester og anmeldelser være en enorm hjelp.

Det er en rekke forbrukerorganisasjoner, testmagasiner og aviser som løpende tester produkter for å hjelpe kundene med å velge rett. Når noen har testet overmadrassene for deg og beskrevet fordeler og ulemper, trenger du jo ikke å teste dem selv. Mange profesjonelle tester er svært grundige og sjekker også om spesifikasjonene er korrekt opplyst fra produsenten.

Bli guidet til rett kjøp her

Hør på de andre

Noe som også kan guide deg litt på vei er brukeranmeldelser på mange nettbutikker. Veldig mange store butikker på nettet har åpne kommentarfelt der kundene kan dele erfaringer og gi vurderinger av produktet. Her kan det være smart å se etter produktene som har mange anmeldelser og fremdeles har bra gjennomsnittspoeng. Fordelen ved å lese hva forbrukerne selv mener, er at de har testet produktene i hverdagen. Slik oppdager de kanskje andre fordeler eller ulemper enn dem ekspertene finner i et testlaboratorium.

Sats på kvalitet

Uansett hva du ender med å velge, kan en ny overmadrass gjøre underverk! Det er en lett måte å forbedre sengen din på – for kanskje trenger du ikke kjøpe alt nytt. Mange fysiske irritasjoner kan bli avlastet med en bedre overmadrass. Og testvinnende overmadrasser kommer alltid til å være et trygt valg. I tillegg har mange av de beste modellene 5 års garanti, så hvis du ikke får det du blir lovet vet du at problemene kan bli fikset.