Overmadrass i lateks

mayan-green
Lateks overmadrass

Lateks er det naturlige valget når du skal kjøpe overmadrass. Madrasser med latekskjerne er kjent for å være spenstige og elastiske og fordeler vekten svært godt for å gi riktig avlastning.

  • Elastisk
  • Fordeler vekten
  • Ventilerende
  • Allergivennlig
  • Naturlig

Lateks er naturgummi som er utviklet av saft fra gummitreet, og en av de store fordelene er at det er allergivennlig. I tillegg sørger naturgummien for god ventilasjon og fordeler kroppsvarmen slik at madrassen holder en behagelig temperatur hele natten.

Se utvalget av lateks overmadrasser her

Forskjell på lateks og Memory-skum

Sammenligner man med Memory-skum – eller Celsius eller Visco, som det også heter – er den største forskjellen selve konsistensen. Der hvor Memory-skum fungerer ved å forme seg etter kroppen slik at den synker ned og setter avtrykk i madrassen, er lateks elastisk og yter motstand. Fordi lateks er spenstig presser det hele tiden mot kroppen og løfter den opp der det trengs.

Lateksmadrasser er også ofte faste og kan være et bra alternativ for deg som trenger solid støtte, for eksempel på grunn av ryggproblemer eller høy kroppsvekt. Memory-skum har også en tendens til å bli litt varmt fordi materialet samler kroppsvarme, og her gir lateks deg motsatt behagelig ventilasjon.

Gode lateksovermadrasser

Det er mange overmadrasser i lateks på markedet. Her er fire gode alternativer:

Latex Art

latex-artDette er et veldig godt alternativ om du vil ha en klassisk lateksovermadrass. Denne modellen er i høy kvalitet, men likevel veldig rimelig i pris. Den har en fast kjerne med høy tetthet, noe som gir maksimal vektfordeling og støtte. Med behagelig polstring ligger du behagelig, og du kommer garantert til å merke forskjell på søvnen.

Se pris her

Latex Prestige

latex-prestige

Denne lateksovermadrassen har en høyde på 8 cm. Den tykke kjernen på 5 cm har uvanlig høy tetthet og er derfor fast og spenstig å ligge på. Med entetthet på 70 kilo per kubikkmeter holder kjernen elastisiteten og formen over tid, uansett hvilken vekt du har. Overmadrassen sørger for å gi støtte der hvor det er mest nødvendig, uten at den føles hard. Med ekstra fyldig polstring er du sikker på at kroppen får best mulig hvileposisjon med denne overmadrassen.

Se pris her

Mayan Green Cloud

mayan-green-cloud

Maya Green Cloud er en miljøvennlig overmadrass med høy komfort. Den inneholder sertifisert lateks fra Guatemala, og trekket er av FSC-sertifiserte trefiber som er utviklet med fokus på å bevare regnskogen. Dette en naturlig, allergivennlig og sunn overmadrass – i høy kvalitet. Materialet gir god sirkulering og et behagelig søvnmiljø. Motsatt mange lateksmadrasser har denne en litt mykere kjerne på 6 cm med deilig naturlateks som du kan synke ned i. Medium fasthet gir kroppen din god støtte uten at den føles hard, og denne overmadrassen er et godt valg for deg som legger vekt på komfort.

Se pris her

Mayan Green

overmadrass1

Denne madrassen er et annet miljøvennlig alternativ hvis du vil ha komfort som er helt naturlig. Slik som søstermadrassen over, er denne lateksovermadrassen laget av organisk, CO2-nøytral lateks. Den er også den eneste madrassen som er sertifisert av Rainforest Alliance. Dette en spenstig og elastisk madrass med høy tetthet i kjernen som sikrer god komfort. Den faste kjernen gir solid støtte til kroppen med jevn vektfordeling. Et godt valg for den miljøbevisste kvalitetsforbrukeren.

Se pris her