Allergivennlig overmadrass

Visste du at madrasser i lateks er allergivennlige? Mange som sliter med allergi eller astma vet svært godt hvor tungt det kan være når man også blir plaget mens man sover. Noen eldre madrasser kan være spesielt slitsomme for allergikere fordi de opp gjennom årene har samlet støv og hudceller og derfor også er et ideelt sted for støvmidd.

Fordi kjernen i lateksmadrasser er av naturgummi, er de vanligvis de mest allergivennlige overmadrassene. Det er svært lite kjemi involvert – noen er til og med 100 prosent organiske – og lateks har god ventilasjon og sirkulering av luft. Det sikrer et sunt og søvnmiljø der støv og bakterier ikke trives. Du kan også forhindre støvmidd ved å la sengen lufte hver morgen før du rer opp.

Men det er ikke nok at en overmadrass skal være allergivennlig – den må også gi rikelig støtte til kroppen og sørge for optimal komfort. Her får du noen gode alternativer fra Bedrenaetter.no:

Latex Prestige – tykk og spenstig

latex-prestige

Denne lateksovermadrassen har en høyde på 8 cm, og den tykke kjernen på har uvanlig høy tetthet på 70 kilo per kubikkmeter. Det betyr i praksis at madrassen er fast og spenstig og at kjernen holder elastisiteten og formen over tid, uansett hvilken vekt du har. Denne overmadrassen gir kroppen støtte der hvor den trenger det mest, uten at den er for hard å ligge på. Med ekstra fyldig polstring får kroppen best mulig hvileposisjon med denne overmadrassen.

Se prisen på denne allergivennlige overmadrassen her

Mayan Green Cloud – organisk mykere overmadrass

mayan-green-cloud

Med Maya Green Cloud er det fokus på miljø og høy komfort. Denne madrassen inneholder sertifisert lateks fra Guatemala, og trekket er også av FSC-sertifiserte trefiber, utviklet med fokus på å bevare regnskogen. Dette er en naturlig, allergivennlig og sunn overmadrass – i høy kvalitet. Materialet gir god ventilasjn og et behagelig søvnmiljø. Motsatt mange lateksmadrasser har denne en litt mykere kjerne med deilig naturlateks, og denne overmadrassen er et godt valg for deg som legger vekt på komfort.

Se prisen på denne allergivennlige overmadrassen her

Mayan Green – organisk fast overmadrass

mayan-green

Denne madrassen er et annet miljøvennlig alternativ hvis du vil ha allergivennlig, naturlig komfort. Slik som modellen over er denne lateksovermadrassen også prdosert av organisk, CO2-nøytral lateks. Den er også den eneste madrassen som er sertifisert av Rainforest Alliance som sikrer bærekraftige råvarer. Dette en elastisk og spenstig madrass med høy tetthet i kjernen som sikrer god komfort. Den faste kjernen gir solid støtte til kroppen med jevn vektfordeling. Et godt valg for den miljøbevisste kvalitetsforbrukeren.

Se prisen på denne allergivennlige overmadrassen her