Hvilken seng skal jeg velge?

Dette er et spørsmål mange stiller seg i løpet av livet. Kjøp av seng er et stort valg, ikke bare fordi det er et stort kjøp, men også fordi vi bruker så mye tid i sengen vår. Det er regnet ut at vi mennesker ligger i sengen omtrent en tredjedel av livene våre, det er mange timer. Derfor skal sengen være god. Det har stor påvirkning på søvnen din, som dessuten er svært viktig for vårt velvære.

Sengen har den mest direkte koblingen til god søvn, og det kan være vanskelig å bli uthvilt dersom sengen ikke er god. Det er også viktig å vite at “god seng” ikke alltid betyr at den skal være myk, alles kropp er forskjellige, og har behov for forskjellige løsninger. La oss ta en titt på noen gode senger du kan velge mellom.

Regulerbar seng

En regulerbar seng er kanskje den heftigste løsningen på seng som finnes. Den kan, som navnet tilsier, reguleres, og dermed endres hvis man for eksempel vil sitte oppe i sengen. Dette er et godt alternativ for deg som liker å bruke sengen til mer enn soving, for eksempel for å se på tv, jobbe og lignende. Disse sengene er gjerne dyrere enn mange alternativ, og derfor krever det noe undersøkelse for å finne den aller beste for deg. Du kan finne en test av regulerbar seng her, så blir det nok lettere å velge.

Kontinentalseng

Ønsker du en seng som ikke skal reguleres, men stadig er en god seng, så er kanskje kontinentalseng det rette valget. Disse består av tre deler, først en rammemadrass som lager selve strukturen av sengen, en fjærmadrass som støtter kroppen på de riktige stedene, og deretter en overmadrass som sørger for komfort. Her er det mange muligheter for å finne en seng som er god for kroppen, og det er et spesielt godt valg for deg som sliter med skader eller kroppslige plager. Det er spesielt nakke, skuldre, rygg og hofte som trenger den rette tykkelsen og hardheten i madrass, og dette kan man finne i en kontinentalseng.

Rammemadrass

Dette er en enklere og billigere løsning som blir valgt av mange unge, studenter eller de som er på utkikk etter et godt, men rimeligere alternativ. Her kjøper man normalt en rammemadrass, som man deretter kan sette ben på, og legge en overmadrass over. Her har overmadrassen mye å si, fordi det er denne som sikrer den siste lille komforten. Man kan for eksempel gå for en billigere rammemadrass, og en overmadrass av høy kvalitet, da blir sengen deilig å ligge i. Denne typen seng finnes i mange forskjellige størrelser, for eksempel 120cm, 140cm, 160cm eller 180cm

Sengen er viktig fordi vi bruker den så mye, den kan ha stor påvirkning på kroppens velvære, og den har en sterk kobling til hvor godt vi sover. Søvn henger sammen med blant annet konsentrasjonsevne, restitusjon, hukommelse, reaksjonsevne og muskelvekst, og det er derfor ganske opplagt at det burde prioriteres for å kunne leve et sunt og langt liv.

Legg igjen en kommentar