Syv gode tips til soverommet

Soverommet er et rom der vi tilbringer mye tid og det er et rom der du skal ha muligheten til å slappe av, kose og sove. Derfor kan det være greit å ha med seg noen tips til hvordan du best kan innrede og få det hyggelig på soverommet.

Vi skal i denne artikkelen gi deg syv gode råd for hva du kan gjøre med soverommet slik at du får muligheten til å lade batteriene på best mulig måte.

1.     Planlegging

For at rommet ditt kan utnyttes på best mulig måte og for at du samtidig kan passe på at rommet får nok luft så er planlegging ytterst nødvendig. Det kan være en god ide å tegne opp rommet slik at du selv kan få oversikt over hvor mye plass du faktisk har. Plasser sengen først og plasser de andre nødvendige møblene ut ifra sengens plassering.

2.     Invester i en god madrass

Sengen er det viktigste møbelet du eier på soverommet. Ettersom vi tilbringer over en tredjedel av livet i sengen så er det absolutt verdt å investere i en god madrass. Har du en dobbeltseng som du deler med en partner kan det være en ide å ha to forskjellige madrasser. Du skal nemlig regulere fastheten i madrassen din basert på vekten din. Dere kan legge en overmadrass over de to madrassene slik at dere ikke merker sprekken.

3.     Velg en så stor seng som mulig

Som sagt så bruker vi mye tid i senga og det er derfor viktig at du har god plass. Kjøp en så stor seng som du har plass til og råd til, så slipper du å sove for trangt. Man vet jo aldri når man kan få besøk.

4.     Gjør sengen innbydende

En boligstylist vil nok fortelle deg at du bør pynte sengen slik at den ser innbydende ut, og dette er et godt tips. Finn sengetøy i en farge du liker og ikke minst finn sengetøy som er godt å sove i. Her kan det være verdt det å investere i et litt dyrere merke.

5.     Velg riktig garderobeskap

Dersom du trenger å ha garderobeskapet på soverommet er det en god ide å ha et skap som går fra gulv til tak og som enten har skyvedører eller om har dobbeltdører. Når garderobeskapet har dører så vil det fjerne mye unødvendig uro i rommet slik at du kan sove så godt som overhodet mulig.

6.     Ha rommet mørkt når du sover

Det er viktig at du har et mørkt soverom når du skal sove. På den måten forstår hjernen enklere når det er på tide å sove og når det er på tide å stå opp. Derfor kan black-out-stoffet være en god ide for deg som sliter litt med å sovne.

7.     Unngå rot

Soverommet er et sted du skal sove og hvile og det er derfor viktig at du unngår rot. En generelt god regel er å ha så lite som mulig dill dall og ting på rommet slik at det er lettere å holde orden.

Legg igjen en kommentar