Morsomme og gode sparetips

Å spare er ikke alltid like lett og det kan noen ganger virke som om målet bare forsvinner lenger og lenger unna. Du er ikke alene om å syntes at sparing er vanskelig. Det vanskeligste er å vende vanene slik at du ikke lenger bruker penger på for eksempel cafe eller andre småkjøp.

Selv om sparing er vanskelig, er det ikke umulig. Det er et par gode tips der ute som du kan ta med deg slik at veien blir litt lettere, enten du sparer til et spesielt formål eller om du for eksempel skal begynne å nedbetale et lån. Dersom du synes nedbetaling av lån er vanskelig, kan du lese mer om gode løsninger her: refinansiering.io.

Sett en realistisk tidsfrist

Et av de beste tipsene er å sette en tidsfrist. La oss si du skal spare 10.000, og gir deg selv 1 år på å spare beløpet. Du må selvfølgelig gi deg selv en tidsfrist som er realistisk og som gjør at du fremdeles har råd til nødvendigheter. Start med å sette deg ned å få en oversikt over hva du bruker penger på hver måned, hva du kan kutte ned på og hva du faktisk trenger. På den måten er det enklere å sette seg en realistisk tidsfrist.

Et morsomt sparealternativ

Storebrand har en app som heter DREAMS. Denne appen hjelper deg å spare mot mål og du kan til og med samkjøre et mål med vennene dine. La oss si at dere sparer til en reise til Bali. Opprett en drøm som heter Bali og legg til vennene dine. På den måten kan du se hvor mye hver enkelt har spart og det kan brukes som en motivasjon til å spare mer.

Det finnes en haug av morsomme funksjoner for å spare småbeløp hele tiden. For eksempel kan du skru på en funksjon som gjør at du sparer 10 kr hver gang noen andre sparer et beløp. Du sparer helt uten av du merker det. En perfekt løsning for deg som synes det er vanskelig å spare.

Legg igjen en kommentar