Hvordan velge den beste sovestillingen akkurat for deg

Du vet sikkert hvilken sovestilling du foretrekker, men hva du kanskje ikke vet er hvordan den påvirker kroppen din. Hvis det skjer at du våkner opp med smerter, kan det være på tide å ta en litt nærmere titt på hvilken sovestilling som er best for deg.

På magen

Mange sover på magen, men denne sovestillingen være skadelig ettersom halsen og nakken havner i en vanskelig posisjon. Har man gjerne også knærne opp mot brystet, så vrir man ryggraden, noe som kan føre til enda mer smerte til slutt. Vi anbefaler at du unngår å sove på magen, hvis du kan.

På siden

Det går fint å sove på siden, så lenge du ikke ligger på et for hardt underlag. For maksimal komfort, kan du:

– Kjøpe en ordentlig pute: Å sove med armen under puten kan tyde på flere ting, f.eks. at puten er for lavt eller sengen er for hard. Du kan kanskje minske belastningen på nakken og halsen din ved hjelp av en pute som er like høy som skulderen din er bred – verken mer eller mindre.

– Ligge på den riktige type seng og overmadrass: En seng med sonefjæring og senger med elastiske partier er skreddersydde til kroppen.. Noen materialer, f.eks. tempurer spesielt designet for å forme seg etter kroppen din. Du kan også kjøpe en overmadrass for å maksimere komforten din ettersom disse støtter kroppen.

Nøkkelen er at utstikkende deler, f.eks. skuldrene dine, kan synke ned på riktig måte uten at du opplever noe trykk. Det er enda mer viktig at du finner en madrass som passer kroppen din ettersom du er helt unik.

Du vil også finne senger med forskjellige komfortløsninger.

Å sove i sidestilling

Gravide kvinner bør sove på venstre side, da dette fremmer blodtilførselen til barnet. Å sove i sidestilling er et godt alternativ for de som snorker fordi halsen åpnes opp mer enn når man sover på ryggen. En tynn pute under midjen eller mellom bena minsker også risikoen for hofteomdreining. Dessuten, hvis du omfavner puten under hovedet, kan du hindre skuldrene belastning.

På ryggen

Ønsker du å skåne kroppen din, er det beste alternativet å sove på ryggen. Denne sovestillingen er mindre bra for de som lider av snorking (hvis dette gjelder deg, kan det være verdt å lete etter en justerbar seng). Prøv å:

– Finn godt korsryggstøtte: En seng med sonefjæring sørger for at tunge deler av kroppen, som f.eks. hofter og skuldre, synker ned litt. På denne måten får korsryggen et naturlig støtte. Hvis du legger en pute under knærne, kan du oppnå en lignende effekt ettersom ryggen blir rettet ut og kommer nærmere madrassen.

– Få det meste mulig ut av puten din: Visste du at det er et enkelt triks for å gjøre en vanlig pute litt mer ergonomisk? Plasser endene av puten din over skuldrene når du ligger på ryggen, slik at du får godt støtte for hodet. Dette minsker risikoen for nakkesmerter.

Vi er alle forskjellige, og derfor sover vi alle ulike. En annen del av å sove komfortabelt, er å sikre at du har myke, bekvemme sengetøy, og at soverommet ditt gjør at du føler deg avslappet og i fred. Derfor kan det også være en god idé å utforske tips på hvordan du innreder hjemmet ditt. Lykke til og sov godt!

Legg igjen en kommentar