Er det mulig å vaske overmadrasser på en enkel måte?

Annonse

En god overmadrass er gull verdt, og med tanke på hvor mange timer vi bruker i sengen hver dag så bør den også rengjøres regelmessig. Det aller enkleste man kan gjøre er å snu, vende og lufte overmadrassen jevnlig. Lufting gjør at madrassen får anledning til å tørke fullstendig, husk at man svetter store mengder hver natt.

Hvis du har mulighet å lufte overmadrassen utendørs er det ekstra bra, men pass på været. Noen steder i landet, som Mo i Rana og andre steder litt mer nordover i landet, så er det lurt å sjekke værprognosene først – ta en titt på  nyheter om Mo i Rana eller andre lokalaviser. Det er også fint å støvsuge overmadrassen med jevne mellomrom. Dessverre er det spesielt avføring fra midd som eventuelt kan være et problem, og det er mulig å fjerne noe med støvsuging.

Alternative løsninger for holde overmadrassen ren

En annen enkel løsning er å benytte en madrassbeskytter. Den skal puste, det er ingen som liker beskyttelser i plast som brukes på noen budsjetthoteller. Med en madrassbeskytter er det enkelt å vaske denne i maskinen, da den er tynn og får plass i de aller fleste vanlige vaskemaskiner.

Samtidig kan de aller fleste overmadrasser vaskes, det tar bare litt lengre tid. Begynn med å fjerne trekket fra overmadrassen, det er trekket som skal vaskes – ikke madrassen i midten. Det kan også være lurt å vaske de to sidene av madrassen hver for seg, for å ikke overbelaste maskinen. Husk at trekket kan absorbere svært mye vann.

Overmadrassen bør ikke tørkes i tørketrommel, men heler strekkes og hengetørkes. Det er naturlig at den krymper litt ved vask, men den vil vanligvis utvide seg igjen etter noen dager. Pass på at madrassen er helt tørr før den legges tilbake i sengen, det gjelder også hvis man punktvasker mindre områder med vaskemiddel og vann.

Legg igjen en kommentar